12 octombrie 2009

Activitati AfterSchool

Tema de acasa poate fi... un lucru placut!
           Ne propunem sa te ajutam sa aflii cum sa ai rezultatele scontate cu micutul tau in legatura cu temele pe care le are de efectuat pentru acasa, pentru a te asigura ca va incepe sa iubeasca si activitatile legate de scoala!...
"Uneori temele reprezinta un adevarat supliciu, atat pentru copii (care ar avea mai mult chef sa se joace), cat si pentru parinti (care nu stiu cum sa se descurce intr-o astfel de situatie). Cu toate acestea, Nestle Nesquik cacao instant te invata cum sa ai rezultatele scontate, pentru a te asigura ca micutul tau va incepe sa iubeasca si activitatile legate de scoala:
1. Gaseste o cale de mijloc!
Pentru a-ti ajuta copilul sa treaca peste chinul temelor, trebuie sa gasesti calea cea buna intre a-i verifica temelor micutului sau a le face in locul lui. De fapt, trebuie sa stii cum sa te incadrezi si sa ii dai copilului o mana de ajutor, fara a uita vreo clipa ca temele pentru acasa reprezinta punerea in practica si fixarea notiunilor din clasa.
2. Formeaza-i obisnuinte!
Daca este posibil, alege aceeasi ora pentru a incepe temele: lasa-i micutului tau un moment de respiro, dupa ce s-a intors de la scoala (la urma urmei, are la dispozitie o zi intreaga!), insa fii ferma: regularitatea este una din cheile reusitei.
3. Asigura-i instrumentele de lucru necesare!
Alegerea instrumentelor potrivite pentru studiu il va ajuta pe copil sa lucreze corespunzator: pregateste din timp, impreuna cu el, pe masa de scris, toate rechizitele de care are nevoie: dictionar, rigla, trusa, calculator, guma…
4. Asigura-i conditii de lucru optime!
Fara zgomot! Inchide televizorul (cu atat mai rau pentru fratele sau sora micutului scolar: ora alocata studiului este sfanta pentru toata lumea!). Scoate-i pe birou caietul de notite si toate instrumentele de lucru.
5. Ajuta-l sa se organizeze:
·                 Ordinea temelor nu are importanta. Incepeti cu cea care ii convine lui cel mai bine.
·                 Pastreaza-ti calmul si urmareste-l cu atentie. In loc sa te enervezi, mai bine gandeste-te sa ii subliniezi greselile, ajutandu-l in acest fel sa descopere dificultatea.
·                 Fara exces de zel! Nu incerca sa iei locul invatatoarei, pentru ca nu ai competenta in acest sens. Ajuta-l mai bine sa elucideze o problema, explica-i o notiune fara insa a-i preda, din nou, lectia. Vei risca astfel sa il incurci si mai mult, deoarece este invatat cu metodele folosite de invatatoarea sa.
·                 Tine cont ca nu esti obligata sa ramai asezata langa copilul tau: uneori, o alta preocupare iti permite sa pastrezi distanta necesara si de a-l ajuta pe copilul tau sa invete singur, fara sa se simta abandonat.
6. Nu ii lasa prea mult timp la dispozitie!
·                 Daca micutul tau este la scoala primara, solicita sfatul invatatoarei, in ceea ce priveste timpul ce trebuie consacrat temelor. Respecta indeaproape aceasta limita de timp: nu te stradui sa il inveti notiuni mult prea dificile pentru nivelul sau, pe care, oricum, nu le-ar intelege.
·                 Daca cel mic intampina probleme de achizitie a notiunilor invatate, cel mai bine ar fi sa soliciti o intrevedere cu invatatoarea, pentru a-i oferi micutului tau explicatiile necesare. Nimic nu este mai neplacut decat temele care nu sunt intelese... de parinti!
·                 Daca temele nu au fost terminate, nu este atat de grav! Sunt suficiente cateva randuri scrise de parinte in caiet, ce ii va permite invatatorului sa inteleaga situatia.
7. Ajuta-l sa-si faca ghiozdanul pentru a doua zi!
De indata ce temele au fost terminate, ajuta-l pe copilul tau sa isi pregateasca ghiozdanul pentru a doua zi: acest lucru ii va permite sa isi puna ordine in idei si sa se organizeze mai bine. Este si un bun pretext pentru a-l ajuta pe copil sa petreaca o seara linistita, cu mintea limpede. Doar asa va fi gata de atac la scoala, a doua zi!"
(de Mihaela Zamfir / preluare: Mamici / 21.09.2009)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu