8 februarie 2012

SCHIMBAREA: ARMONIE prin INTERDEPENDENTA! sau ECHILIBRUL prin IUBIRE!


Motto: "Sa nu te indoiesti nici o clipa ca un mic grup de cetateni determinati pot schimba lumea. Lucrul acesta se intampla inca de la inceputuri..." (Margaret Mead)

Eu cred in INTERDEPENDENTA. Deoarece atat Dependenta, cat si Independenta sunt la fel de periculoase, de "nocive", de paguboase pe termen lung, pentru ECHILIBRUL nostru social. Adevarul este undeva la mijloc, adica Interdependenta este calea catre echilibrul dinamic ce ar fi bine sa ne caracterizeze viata de zi cu zi. Fiindca ceea ce ne-a dus in aceasta "fundatura" este tocmai "Individualismul Feroce" la care am fost expusi si care a macinat societatea noastra de atata vreme... A trece la cealalta extrema a "Dependentei Feroce" nu este o solutie. De aceea, cred ca starea noastra naturala este ARMONIA mentinuta doar prin Interrelationarea sanatoasa (InterDependenta) dintre noi toti, adica ECHILIBRUL prin... IUBIRE (neconditionata)!
Vorba proverbului "Picatura cu picatura se face marea". Suntem si noi, fiecare dintre noi, o picatura unica in acest vast ocean care este Universul. Iar "miscarea" fiecaruia dintre noi, daca este de buna credinta si la unison cu a celorlalti, poate genera un frumos si benefic val intr-o realitate viitoare mult dorita...

"Statele mai evoluate de pe pamant promoveaza un nou tip de gandire sustenabila, din ce in ce mai necesar in ziua de azi, ce urmeaza a fi implementat in anii ce vor urma peste tot in lume. Miscarea incepe in interiorul comunitatii, de la oamenii de rand pentru a se dezvolta mai apoi si a convinge autoritatile locale pentru schimbare. Acest documentar face o incursiune in viitorul pe care cu totii ni-l dorim bazandu-se pe stadiul realitatii materiale in care ne aflam acum. Vizionare placuta! 
Daca va place, dati-l mai departe, actionati in spiritul prezentat si vorbiti cat mai mult despre asta. Sa fie intr-un ceas bun!"
                          http://www.youtube.com/watch?v=-UM4qxljZG4&feature=youtu.be

(Film documentar "In Transition 1.0" - OMT Miscarea pentru Tranzitie www.transitionnetwork.org)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu